Selecteer een pagina

2018 was voor de inwoners van Kameroen een onrustig en bewogen jaar. Hoewel wij tijdens ons werkbezoek eind 2017 weinig merkten van dreiging, was er toch een voelbare spanning onder de bevolking en de zusters. Al jaren was er een controverse tussen het Engels en Frans sprekende deel. Het Engelse deel voelde zich achteruit gesteld en ging actie voeren voor gelijke behandeling en rechten. Dit ontaardde afgelopen jaar in protest demonstraties, opstanden en grote onrusten. Reizen was gevaarlijk en diverse groeperingen mengden zich in het conflict. Hierdoor konden patiënten Sajocah en Arch niet of nauwelijks bereiken. Gevolg was grote economische en sociale nood.

De salarissen in de werkplaatsen moesten tot 30% worden gereduceerd. Scholen werden gesloten.

Hoewel partijen middels gesprekken trachten de crisis op te lossen, is de situatie nog steeds kritiek. Wij hopen dat hun “Goede voornemens” snel zullen leiden tot herstel van de rust en levensomstandigheden.

Samen met andere partners, Lilianefonds etc., beraadt bestuur Noaberhulp zich welke adequate hulp nu en komende tijd kan worden geboden.

Dat we meer zullen moeten doen, dan de doelen in ons beleidsplan gesteld, is wel zeker.

De steun van onze Noabers is danook meer dan welkom.

Wij zullen U op de hoogte houden van plannen en ontwikkelingen.

U allen een goed en gezond 2019 gewenst.

Bestuur Noaberhulp